Katru dienu, mēs ēdam pārtiku, kuru ražojuši augi, kas apsmidzināti ar nāvējošām ķimikālijām.
Tas nenozīmē, ka mums jāpārstāj ēst augļi un dārzeņi, tā vietā, jāsāk pievērst lielāka uzmanība auga pareizās daļas ēšanai.
1. Sēnes
Sēnes ir ļoti garšīgas, diemžēl, daļa no tām ir nāvējošas. Ir pāris lietderīgas zīmes, kas ļauj atšķirt indīgas sēnes no ēdamām, bet iegaumē to, ka nezināmas izcelsmes sēnes ir bīstami ēst. Indīgām sēnēm ir baltas plankumi, bet ēdamām sēnēm ir gluda cepurīte, bez pleķiem un plankumiem.
2. Ķirši
Ķirši nāk no tās pašas augu sugas, kuru pārstāv aprikozes, plūmes un persiki, šie augļi ir ļoti populāri. Pārkožot vai košļājot ķiršu kauliņus, izdalās indīgā zilskābe. Nākamreiz, kad ēd ķiršus, nekošļā un ilgi neturi mutē ķiršu kauliņus.
Šķir otru lapu, lai noskaidrotu, kuri ir pārējie 6 dārzeņi/augļi
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc nevajadzētu atstāt kausu zupas katlāby Rinalds Bergmanis
- Es vienmēr gatavoju šīs “Skaistules” sviestmaizes svētku galdam; tās ir ļoti garšīgas, kārdinošas un neizmaksā dārgiby Jeļena Kuzmenko
- No 1.aprīļa Latvijā stājas spēkā jauns likums, kurš attiecas uz veikaliem – ar ko mums jārēķināsby Sandra Ločmele