Katru dienu, mēs ēdam pārtiku, kuru ražojuši augi, kas apsmidzināti ar nāvējošām ķimikālijām.
Tas nenozīmē, ka mums jāpārstāj ēst augļi un dārzeņi, tā vietā, jāsāk pievērst lielāka uzmanība auga pareizās daļas ēšanai.
1. Sēnes
Sēnes ir ļoti garšīgas, diemžēl, daļa no tām ir nāvējošas. Ir pāris lietderīgas zīmes, kas ļauj atšķirt indīgas sēnes no ēdamām, bet iegaumē to, ka nezināmas izcelsmes sēnes ir bīstami ēst. Indīgām sēnēm ir baltas plankumi, bet ēdamām sēnēm ir gluda cepurīte, bez pleķiem un plankumiem.
2. Ķirši
Ķirši nāk no tās pašas augu sugas, kuru pārstāv aprikozes, plūmes un persiki, šie augļi ir ļoti populāri. Pārkožot vai košļājot ķiršu kauliņus, izdalās indīgā zilskābe. Nākamreiz, kad ēd ķiršus, nekošļā un ilgi neturi mutē ķiršu kauliņus.
Šķir otru lapu, lai noskaidrotu, kuri ir pārējie 6 dārzeņi/augļi
Tevi noteikti interesēs
- Modes eksperti nosaukuši TOP 5 šī rudens “karstākās” smaržas: katrai modes dāmai būs kāds no šiem aromātiem
 - “Lai viņi paskatās!”: Raimonds Pauls sev ierastajā humorā izteicis domas par augsto ordeni, ko viņam piešķīris prezidents Rinkēvičs
 - Zīmes, kas liecina, ka kāds nespēj beigt par jums domāt
 - Dalījos ar Wi-Fi ar kaimiņu “uz pāris dienām” — un sapratu, ka tā bija kļūda: stāstu, kāpēc tā vairs nekad nedarīšu
 - Pirmais noteikums, vārot bietes – un vēl divi svarīgi sīkumi
 - Patiesība par Ēģipti, kuru parasti cenšas noslēpt no tūristu acīm – pazīstama gide man atklāja, kā viss ir īstenībā
 







